Home > Steun het ZMC > Geven na leven

Geven na leven


Neem onze stichting op in uw testament

Draagt u de zorg van het Zaans Medisch Centrum een warm hart toe? En wilt u ook na uw leven bijdragen aan extra’s die het verblijf voor patiënten veraangenamen? Neem dan de Stichting Vrienden van het Zaans Medisch Centrum op in uw testament. 


Geef het door

Toegegeven, nalaten is geen eenvoudig onderwerp. Toch is het een mooie manier om datgene waarvoor u zich in uw leven sterk maakt, door te geven. Bijvoorbeeld door voor een ander klaar te staan. Met uw nalatenschap geeft u de Stichting Vrienden van het Zaans Medisch Centrum de kans om iets bijzonders voor patiënten te doen en draagt u bij aan een gezonde Zaanstreek.


Manieren van geven na leven

Geven na leven kan op verschillende manieren.

  • Legaat
    U kunt een legaat in uw testament opnemen. Hiermee geeft u aan dat de Stichting Vrienden van het Zaans Medisch Centrum een bepaald bedrag of bepaald voorwerp krijgt uit wat u bij het overlijden nalaat. U kunt het legaat bijvoorbeeld als volgt formuleren: “Ik legateer, vrij van rechten en kosten, af te geven binnen een maand na mijn overlijden, zonder bijrekening van rente, aan Stichting Vrienden het Zaans Medisch Centrum te Zaandam een som in contanten van € … (bedrag in letters).”
  • Erfstelling
    U kunt ook kiezen voor een erfstelling. U benoemt de Stichting Vrienden van het Zaans Medisch Centrum dan tot (mede-)erfgenaam. De erfgenamen krijgen hun deel van de erfenis als alle rechten aan anderen van de nalatenschap zijn afgetrokken. Groot verschil met een legaat is dat bij erfstelling de erfgenamen de rechten en plichten van de overledene overnemen.

Geen erfbelasting

Goed om te weten: laat u na aan Vrienden van het Zaans Medisch Centrum, dan gaat uw gift volledig naar onze stichting. Als ANBI-stichting betalen we namelijk geen erfbelasting. Personen betalen die belasting wel. Neven en nichten in de derde graad moeten bijvoorbeeld ruim een derde afdragen aan erfbelasting.


Vraag advies

We begrijpen goed dat u bij uw nalatenschap niet over één nacht ijs gaat.

  • Wilt u meer weten over de doelen en extra’s waarvoor onze stichting zich inzet? Onze vaste contactpersoon Jolande van de Walle informeert u graag. Bel 075 650 72 59 of stuur een e-mail naar walle.j@zaansmc.nl.
  • Wilt u uitleg over en/of keuzehulp bij de vorm van nalatenschap? Bespreek dit dan met uw notaris.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure | Deze site is ontwikkeld door Netbasics B.V.