Home > Over ons > Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Vrienden van het Zaans Medisch Centrum:
stichting met een missie

“Samen voor een gezonde Zaanstreek!” Als spil in de regionale zorg biedt het Zaans Medisch Centrum medisch-specialistische zorg aan alle Zaankanters. Daarbij werkt het nauw samen met de zorgverleners in de regio. Als Stichting Vrienden ondersteunen we het ziekenhuis graag bij die belangrijke bijdrage aan de Zaanstreek. Dat doen we door extra’s te financieren die niet binnen de reguliere ziekenhuisbegroting passen, maar wel belangrijk zijn voor welbevinden en herstel. We stellen onze stichting graag aan u voor.


Ons bestuur: klein team, grote betrokkenheid

Achter de Stichting Vrienden van het Zaans Medisch Centrum staat een solide bestuur. Stuk voor stuk met hun eigen specialistische inbreng, en alle met hart voor de patiënt en een grote betrokkenheid bij het ziekenhuis. Samen zien zij erop toe dat iedere gedoneerde euro ten goede komt aan het comfort van de patiënt en bijdraagt aan een gezonde Zaanstreek.

  • Irene Veerkamp, voorzitter en manager financiën en zorgverkoop ZMC
  • Renée Huijsmans-Zwijnenburg, bestuurslid/secretaris en Advocaat Arbeidsrecht en Medezeggenschap
  • Richard Groenewoud, penningmeester en hoofd financiële administratie ZMC
  • Cathelijne Gorter de Vries, bestuurslid en neuroloog/somnoloog in het ZMC
  • Klazien Hartog, bestuurslid, hoogheemraad en (levens)executeur
  • Jolande van de Walle, strategische ondersteuning bestuur en eventmanager & opleidingsactiviteiten ZMC

>> Maak kennis met ons bestuur


Onze visie: aangenamer verblijf, beter herstel

Onze stichting doet haar werk vanuit de volgende visie:

“De Stichting Vrienden helpt het Zaans Medisch Centrum door het verblijf voor patiënten te veraangenamen. Wie met gezondheidsklachten naar het ziekenhuis komt, maakt zich daar doorgaans zorgen over. Het Zaans Medisch Centrum doet wat nodig is voor een doelmatig verblijf en stelt zich daarbij zo gastvrij mogelijk op. De Stichting Vrienden wil – voorbij het zuiver doelmatige – extra comfort bieden, zodat mensen zich niet alleen patiënt voelen, maar ook te gast. Wie zich welkom voelt, is meer ontspannen en kan zich beter focussen op wat nodig is voor het herstel.”

“Ook medewerkers wil de stichting net ‘dat beetje extra’ bieden. Dat bevordert hun welzijn en hun binding met het Zaans Medisch Centrum. Medewerkers die zich verbonden voelen, zijn bovendien beter in staat tot verbinding met hun patiënten.”


Onze missie: randvoorwaarden voor herstel

Vrienden van het Zaans Medisch Centrum heeft de volgende missie:

“De Stichting Vrienden draagt bij aan een optimale invulling van de randvoorwaarden voor verblijf in het Zaans Medisch Centrum. Zo kunnen patiënten zich focussen op hun herstel.”


Draag bij aan onze missie en visie

Helpt u de missie en visie van Stichting Vrienden van het Zaans Medisch Centrum waarmaken? Lees hoe ons kunt steunen.
 

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure | Deze site is ontwikkeld door Netbasics B.V.