Home > Over ons > Wat doen wij?

Wat doen wij?


Stichting Vrienden van het Zaans Medisch Centrum:
wij maken de belangrijke extra’s mogelijk

Speelelementen voor de kinderafdeling, een loopband voor fysiotherapie of een speciaal voedingsprogramma voor oncologiepatiënten…  Sommige zaken zijn belangrijk voor een prettig ziekenhuisverblijf of een snel herstel, maar die vallen vaak buiten het ziekenhuisbudget. Gelukkig kan het Zaans Medisch Centrum rekenen op zijn vrienden. Word óók vriend: steun ons en draag bij aan een gezonde Zaanstreek.


Waarom de vrienden zo belangrijk zijn

Elk ziekenhuis krijgt geld van de overheid en zorgverzekeraars. Maar dit bedrag is alleen voor medische zorg, personeel, geneesmiddelen, gebouwen en apparatuur. Voor de extra’s die het verblijf prettiger maken en sneller herstel bevorderen, is geen ruimte. En juist voor ‘net dat beetje extra’ zetten de vrienden van het Zaans Medisch Centrum zich in. Want een ziekenhuis dat staat ‘voor een gezonde Zaanstreek’, kan niet zonder thuisgevoel en comfortabele omgeving die bijdraagt aan herstel.


De extra’s die de vrienden mogelijk maken

Als Stichting Vrienden van het Zaans Medisch Centrum zetten we ons in voor:

  • Extra’s voor een aangenamer verblijf van patiënten en bezoekers
    Dankzij bijdragen van Zaanse ondernemers maken we bijvoorbeeld extra’s voor de kinderafdeling mogelijk. Zo staat er nu een kinderkeuken in de speelkamer. Een mooie afleiding voor jonge patiëntjes.
  • Extra’s die bijdragen aan herstel en een gezonde Zaanstreek
    Op de dagbehandeling Oncologie droegen we onder meer bij aan een project voor aanvullende gezonde voeding. Patiënten die voor chemotherapie komen, krijgen deze voeding aangeboden, zodat zij sneller herstellen na de behandeling.
  • Extra’s die het werk van medewerkers prettiger maken
    Omdat enthousiaste medewerkers ook bijdragen aan een prettige ervaring in het ziekenhuis, is de stichting er ook voor hen. Zo maakten we met een gulle gift van een tevreden patiënt een lunch voor alle medewerkers mogelijk

Waarom uw steun zo belangrijk is

Zonder geld beginnen we helaas niets. Daarom zijn we zo blij met elke donatie, schenking, nalatenschap, inzamelingsactie en ieder sponsorschap. Elk bedrag en initiatief is welkom.

Als stichting zien wij erop toe dat elke euro zorgvuldig wordt besteed. U steunt er niet alleen het ziekenhuis mee, maar ook de hele regio, want het Zaans Medisch Centrum zet zich in voor een gezonde Zaanstreek. Lees meteen hoe u ons kunt steunen.

Bezoekadres

Koningin Julianaplein 58
1502 DV Zaandam

© 2024 Zaans Medisch Centrum  - alle rechten voorbehouden | Privacy statement | Cookie verklaring | Responsible disclosure | Deze site is ontwikkeld door Netbasics B.V.